Alle blogs, Levenslessen

Alles wat we vinden willen, is in Hem 

Ik herinner mij zijn huilen. Ik weet van de woorden op zijn lippen. “De Heere heeft mij gevonden.” Ik hoorde over zijn laatste woorden: “Christus is …”. Mijn opa stierf op donderdag 1 december 2016. Het is nog vers.
Het heeft me doen laten nadenken. De naaktheid waarmee we in dit leven gekomen zijn en dat we ook zo weer verlaten, deed me beseffen dat het niet belangrijk is wat we bezitten of denken te hebben. Wat belangrijk is op een sterfbed en in sterven is de enige hulp en verwachting van de Heere. Wat we opschrijven, is niet wat diegene had, maar waarvan hij of zij getuigde. “Ik mag koninkrijken beërven.” Het is de rijkdom aan de overkant. Het is ons werkelijke thuis. Daar waar ik gehecht ben aan aardse spulletjes, zag ik dat mijn opa (die op dat moment stervende was) er niet meer naar vroeg en om gaf. Het telde niet meer, het deed hem niks. Wat telde, waren de momenten van liefde, van geloof en hoop. Wat nog uitmaakt, is de enige troost in leven én in sterven: Jezus … en te mogen weten Zijn eigendom te zijn.

Dat is het enige houvast. Ik zag het bij opa. En nu is hij eindelijk thuis. Ja, ik huil en ben verdrietig, omdat ik hem missen zal. Maar tegelijk ben ik zo dankbaar dat we een God hebben die Zich ontfermd heeft over gebroken mensen. Opa is bij God en dat maakt mij zo blij en dankbaar te midden van verdriet. De plek waar wij mensen naar verlangen, waar we thuis horen, daar mag hij zijn. Hij is bij de Persoon naar Wie wij zo verlangen. Bij onze Vader in de hemel. En daarom: ik staar hem na.
Hij heeft de goede strijd gestreden en het geloof behouden. Hij heeft zicht (gehad) op Jezus.
En steeds nu ik met God praat, denk ik: Ja, God is bij opa. Opa is bij God. Het doet me des te meer verlangen naar mijn hemelse thuis.

Ook jij mist een persoon en een plaats. Je verlangen is naar Jezus en je vaderland. Al heb je het misschien zelf niet door. Want ten diepste is al ons verlangen, een verlangen naar Hem. Ons zoeken, is een zoeken naar Hem. Want alles wat we vinden willen, is in Hem.

4 thoughts on “Alles wat we vinden willen, is in Hem 

  1. O wat is dit waar. Van harte gecondoleerd Arjanne met het verlies van je opa. Je hebt nu familie i n de hemel. Het sterven van je opa en het sterven van allen die in de Heere sterven is een geweldige prediking. Daar kan geen andere prediking tegenop. Je raakt diepe snaren in dit stukje. Veel herkenning als ik terug denk aan het sterven van onze 28 jarige schoondochter en aan het sterven van mijn 93 jarige moeder dit jaar. Het leert ons heimwee te hebben naar thuis. Maar ondertussen strijden we de goede strijd. En zetten we onze treden in het het spoor van de Heere Jezus. Opdat onze voet niet uit zou glijden. Wil ons voor struikelen bevrijden. En ga ons met Uw heillicht voor.
    Hartelijke groet, Gods nabijheid, Dirk

    1. Dankjewel Dirk voor je reactie en voor de deelneming. Wat moet het ook verdrietig voor u zijn geweest. En tegelijk wat een H O O P mogen we hebben.

      Hartelijke groetjes, Arjanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *