Alle blogs, Bemoediging

Een weg naar het licht

Terugkijkend naar het afgelopen jaar, herinner ik mij de woorden die iemand begin van het jaar naar mij uitsprak uit de Bijbel, Romeinen 8: “Voor hen die God liefhebben, werkt alles mee voor het goede.” Regelmatig is dit in mijn gedachten geweest. Want terugkijkend naar de afgelopen periode, kan ik zeggen dat het werkelijkheid is. Hoe gebroken en moeilijk en hoe zondig situaties ook kunnen zijn: Het werkt mee aan iets goeds. Niet dat God zondige situaties bestuurt, maar als het is in Zijn handen, dan zal Hij het gebruiken en het een goede uitwerking geven.

Soms vroeg ik mij af of ik dankbaar mocht zijn voor het afgelopen jaar. Juist door verdriet heen heb ik zoveel mogen leren en zien van Wie God is. Toen ik dit noemde bij een vriend, schreef hij deze woorden:

“Het is immers wat er ook gebeurde bij de kindermoord van Herodes (de Schrift ging in vervulling) en uiteindelijk de dood van Jezus zelf – waardoor Hij juist redding en leven kon geven. Het is een groot kwaad geweest dat Jezus onschuldig gekruisigd is, maar daardoor is er redding voor allen mogelijk geworden. Dat zit hem niet in het kwaad, maar in hoe het kwaad in Gods handen is – namelijk tot Zijn doel en bedoeling. Dat is de kunst, denk ik, om al het kwaad dat ons overkomt aan Hem te geven en Hem te vragen in alles tot Zijn doel met ons te komen!”

Als situaties in Zijn handen zijn, en dat is zo, dan is het goed of komt het goed. Soms kun je het nog niet zien. Maar weet dat, als je God liefhebt, de donkere weg die je misschien wel gaat, een weg is naar het licht.

2 thoughts on “Een weg naar het licht

 1. Hoi Arjanne,

  Als ik m,n leven terugkijk waren er diverse moeilijke dingen waar ik achteraf blij
  Mee was.
  Ik had bijv. altijd moeite met dominante mensen , toch een soort angst , kon nooit
  Helemaal mezelf bij die mensen zijn.Ik kwam op afdelingen te werken waar
  Ik juist met dat soort mensen moest werken. Ik wilde ze het liefst wegbidden maar
  In de loop der jaren had ik daar totaal geen last meer van.
  Zelf denk ik door alles wat we meemaken we aan het leren zijn om op Hem alleen
  Te vertrouwen en niet telkens op de omstandigheden te zien.
  Valt niet altijd mee, het is een hele Christenreis .
  Heb je dat boek al eens gelezen van Bunyan:de Christenreis.

  Groetjes Gonnie

  1. Ha Gonnie,
   Het boek ‘de christenreis’ ken ik wel. Vroeger als kind al veel gelezen, ook eens een film van gezien op youtube staat ie. Erg indrukwekkend.

   Wat je schrijft, dat zijn denk ik diepe waarheden. Alles weggestreept tot alleen Hij overblijft!

   Groetjes Arjanne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *