Alle blogs, Lessen uit het Oude Testament

God is goed geweest

Wanneer ik dit schrijf, is het twee weken geleden dat ik in mijn hart een keuze moest maken in het dienen van de Heere God. Er leefde bij mij een gedachte over het verlaten van de Heere. Want – zoals ik heimelijk dacht – als ik God nodig heb, is Hij er niet. Maar in feite was het andersom. Hij had mij niet verlaten, maar ik nam de tijd niet meer voor Hem. Ik gaf Hem geen hoogste prioriteit in mijn leven.

Israël is ook op een bepaald moment in de geschiedenis wederom op een punt gekomen dat ze ontrouw zijn geworden aan God. En dat raakt God in Zijn hart. Hij is boos en Hij klaagt ze aan. Niet zomaar een aanklacht, maar een schreeuw vanuit Zijn hart. Hij roept: ‘Mijn volk, wat heb Ik verkeerd gedaan? Waarmee heb Ik jullie lastig gevallen? Vertel het Me toch!’ En dan vertelt God over hoe Hij hen bevrijd heeft uit Egypte. Hoe Hij zorgde en hen leidde. Hoe Hij hen geholpen heeft. De conclusie is dat zij dan zullen weten hoe goed God is geweest.

Misschien herken je wel dat je zo gemakkelijk van God weggaat. Wellicht is in jou ook de gedachte (geweest), dat je het prima zonder God redt. Vandaag wil ik je wijzen op de goedheid van God en je de vraag stellen: Waarmee heeft Hij je dan lastiggevallen? Was Hij het niet Die altijd trouw was, zorgde en aanwezig was?
Als je met mij tot de conclusie komt dat Hij niets anders dan goed doet, dan wil ik je uitnodigen om dicht bij God te komen.
Misschien wil je iets voor Hem doen, God iets geven om Hem te eren. Israël had deze gedachte namelijk ook. Ze wilden God het beste geven, tot zelfs hun oudste kinderen. Maar dat is niet wat God verlangt. Hij heeft verteld, wat Hij wel verlangt. Hij heeft bekendgemaakt wat goed is. Hij vraagt alleen dit: ‘Wees eerlijk, rechtvaardig en trouw. En denk niet alleen aan jezelf, maar leef dicht bij God.’

8 thoughts on “God is goed geweest

  1. Iemand schreef eens: ‘Als wij het evangelie de rug toekeren, dan schijnt het toch nog steeds op onze rug.’ God verandert niet, wij veranderen, door pijn en moeiten. Dan is het altijd goed inspiratie op te doen uit de levens van anderen, bijvoorbeeld Corrie ten Boom. Zodat we toch vol blijven houden.

    1. Ja Corrie ten Boom was een volhouder en voorbeeld voor velen. Ze is een van mijn favoriete voorbeelden. Onlangs ook in haar aardse huis geweest. Ontroerend mooi.
      God was, is en blijft dezelfde. Altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *