Alle blogs, Lessen uit het Oude Testament

In mijn droom werd het duidelijk

Een tijdje geleden had ik een droom. Ik kan me de context niet meer herinneren, maar wat ik nog wel weet, was dat ik knielde voor Jezus. En in mijn droom werd duidelijk dat dit de beste manier was van overwinning in de strijd met zonden. Op het moment van zondigen doen we namelijk het tegenovergestelde. We knielen op zo’n moment voor eigen verlangens, voor onszelf of voor dat waarvan wij denken dat het ons geluk zal geven.
Als God iets duidelijk heeft gemaakt in de geschiedenis, is het dat Hij als God de enige God is die de knieval verdient. Soms komen we tot de ontdekking dat God werkelijk God is, door een wonder of juist door verdriet heen. Maar heel geregeld lijken we op de Israëlieten. Zij die Gods machtige hand hebben kunnen zien bij hun verlossing uit de slavernij. De Israëlieten die Gods wonderen, tekenen en woorden gezien en gehoord hebben in hun verleden en ook toen God de zee uiteen spleet, zodat zij droog door de zee konden trekken.
Dat verhaal raakt me. Want nog geen week (?) later knielt het volk voor een gouden kalf en geven zij dat beeld de eer van hun verlossing uit Egypte.
Als wij Gods wonderen in de morgen hebben gezien, Zijn woorden hebben kunnen horen, knielen we geregeld in de middag voor de zonde. Ik begrijp dat van mijzelf niet en ik begrijp het niet van de mensen om mij heen.
Strijd die we hebben met zonde, is hardnekkig. Afgoderij zit in het hart van ons allemaal. We zijn aanbidders. Maar wie geven wij onze knieval?
Voor mijzelf weet ik wat me te doen staat op het moment van verleiding tot zondigen. Ik moet laten zien dat ik enkel buigen wil voor Koning Jezus, Die de troon verdient in mijn hart.
Dat zie ik vooral ook letterlijk. Niet alleen figuurlijk buigen, maar het zichtbaar maken aan God. Daadwerkelijk buigen, knielen en Hem vereren als mijn werkelijke God. Want God is God.

2 thoughts on “In mijn droom werd het duidelijk

 1. Goed stuk Arjanne.
  Er zijn vele dingen om voor te buigen die niet zo moeilijk zijn.
  Maar om voor God te buigen is de moeilijkste buiging als je nog
  niet voor Hem hebt gekozen.

  Groetjes Gonnie

 2. Mooi Arjanne, zo is het echt. Buigen voor God. Als wij dat mogen doen vlucht de satan weg, daar kan hij niet tegen. Buigen is genade, opstaan ook. Steeds als wij buigen mogen we ook weer opstaan. Opstaan in een nieuw leven.

  Zegen en groet, Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *