Overige

Lieve blog lezers,

Inmiddels schrijf ik meer dan 7 jaar op deze blog. Perioden lang heb ik elke week een blog kunnen publiceren. Nu is het al bijna een jaar erg rustig op mijn blog. Ik wilde jullie graag op de hoogte brengen dat dit voorlopig denk ik zo zal blijven. Misschien komt daar spontaan weer verandering in – ik hoop het!

In Augustus/ September 2017 ben ik namelijk in een langdurige en zeer heftige psychose beland. Daar ben ik in December uitgekomen, maar nog steeds herstellende. Mijn inspiratie is sinds die tijd erg ver te zoeken. Ik heb een poging gedaan, echter strandde dit. Het geloof in de Heere God heeft door deze periode een flinke optater gekregen. Ik zeg het met verdriet. Ik wil en zal hardnekkig blijven geloven in God, maar het volharden is erg moeilijk. Het is donker als het gaat om geloof. Mede daarom is het extra moeilijk om jullie te inspireren.

Graag wil ik de meelevende mensen op mijn blog vragen om voor mij te bidden en ik wil jullie graag bedanken voor al jullie vele en trouwe bezoekjes. 

Tot schrijfs! Sowieso blijft mijn blog nog een jaar in de lucht, intussen tijd denk ik wel weer inspiratie gevonden te hebben!

Groet, Arjanne

17 thoughts on “Lieve blog lezers,

 1. Dag Arjanne,
  Wat zwaar voor je. Aan de andere kant toch wonderlijk. In deze voor jou zo donkere periode heb je gouden stukjes geschreven. Iemand die het geestelijk heel moeilijk had vertelde mij eens dat ze psalm 116 niet meer kon zingen. Ze kon niet meer God heb ik lief zingen, ik zei, zing dan maar God heeft MIJ lief. We bidden voor je.

  Hartelijke groet, Gods zegen, Dirk Waalboer

 2. Lieve Arjanne,

  Zo af en toe heb ik je blogs gevolgd en deze blog, waarin je zo openhartig vertelt over jouw ruwe pad, raakt me. Weet je, het voelt voor ons mensen fijner als we de richting kennen, als we geloof hebben, als er houvast is en als we kunnen zien dat dingen een doel hebben. Maar als ik in de Bijbel lees over de verhalen van wat wij geloofshelden noemen zie ik ook twijfel, radeloosheid en het niet meer weten. Het hoort erbij en juist midden in die twijfels is God te vinden. Soms door de stem, handen of schouder van anderen heen.

  Jij hebt zoveel voor anderen betekend en nu mogen anderen er voor jou zijn. Ik weet zeker dat je door deze periode heen komt en dat het je zal vormen tot een nog mooier mens. Ik bid voor jou en hoop dat je blijft schrijven en delen. Want juist het delen van je kwetsbaarheid en twijfels is zo helpend voor anderen. Ik wens je voor iedere dag een lichtpuntje toe. Hoe donkerder het is, des te helderder dat éne kleine vlammetje van hoop.

  Lieve groet,
  Judith Stoker
  http://www.judithstoker.nl

  1. Lieve Judith, Dankuwel voor uw bericht. Het heeft me erg goed gedaan. Gewoon doordat u de tijd nam om een bericht te typen en uw woorden raakte mij. Vooral de woorden over de geloofshelden zijn blijven hangen. Ik ben momenteel weer proberen iets op papier te schrijven, het lukt nog niet echt. Maar dit schrijven opgeven doe ik zeker niet.
   Gods zegen ook voor u. Heb wat rond gekeken op uw website. Erg mooi wat u mag doen.

   Groetjes, Arjanne

 3. Poeh hé, da’s niet niks zeg. Ik ken het uit ervaring, al moet ik zeggen, dat psychose bij mij toentertijd niet zó lang duurde. Maar joh, wat eenzaam, bang, wantrouwig, in de steek gelaten, misschien zelfs bedrogen etc kun je je dan voelen…
  Ik wens je sterkte bij het herstel. Take your time. Je hoeft niet meteen en ook niet altijd een vlinder te zijn!
  Lief en warm groetje, Dwi

  1. Dankjewel Dwi. Had geen idee dat ook jij iets soortgelijks had doorgemaakt.
   Het was inderdaad zoals je het omschrijft in je berichtje.
   Heftig. Dankjewel!

   Liefs voor jou!

 4. Lieve Arjanne, Wat een eerlijke uiting van je gevoelens. Ik heb je strijd soms wel geproefd in de Blogs. Ik wil graag voor je bidden al was het maar omdat ik ook de donkere geloofstijden en zg woestijnperiodes uit ervaring ken. Ik hoop dat je net als ik ooit -terugkijkende- zeggen kan: ‘Ik voelde het niet maar U was erbij..’ Je volharding zal worden beloond. God zegene jou.💖

 5. Soms blader en we door je boekje ‘U splijt de zee’. De verschillende stukjes kan je alleen schrijven als je de onderste weg bent gegaan. Het doet ons verdriet dat de balans op dit moment zo moeilijk voor je te vinden is. En tegelijk ook zo begrijpelijk! De Heere is er, ook als we Hem niet ervaren. Neem de tijd en forceer niets, wat mensen er ook van zeggen. We zullen voor je blijven bidden. Veel liefs van ons.

 6. Things to Remember When Your World Is Turned Upside Down…

  De teksten zijn in het Engels, maar je kan de Nederlandse versie wel vinden.
  Zelfs in Maleisie wordt voor je gebeden, Arjanne. Het is moeilijk om te doen, maar ik wou dat je naast me stond om je een dikke omhelzing te geven met de woorden “God houd van jou”.

  Gerry

  Jesus answered them, “Do you now believe? Indeed the hour is coming, yes, has now come, that you will be scattered, each to his own, and will leave Me alone. And yet I am not alone, because the Father is with Me. These things I have spoken to you, that in Me you may have peace. In the world you will have tribulation; but be of good cheer, I have overcome the world.” — John 16:31-33

  My brethren, count it all joy when you fall into various trials, knowing that the testing of your faith produces patience. But let patience have its perfect work, that you may be perfect and complete, lacking nothing. If any of you lacks wisdom, let him ask of God, who gives to all liberally and without reproach, and it will be given to him. — James 1:2-5

  Having been justified by faith, we have peace with God through our Lord Jesus Christ, through whom also we have access by faith into this grace in which we stand, and rejoice in hope of the glory of God. And not only that, but we also glory in tribulations, knowing that tribulation produces perseverance; and perseverance, character; and character, hope. Now hope does not disappoint, because the love of God has been poured out in our hearts by the Holy Spirit who was given to us. — Romans 5:1-5

  We do not lose heart. Even though our outward man is perishing, yet the inward man is being renewed day by day. For our light affliction, which is but for a moment, is working for us a far more exceeding and eternal weight of glory, while we do not look at the things which are seen, but at the things which are not seen. For the things which are seen are temporary, but the things which are not seen are eternal. — 2 Corinthians 4:16-18

  Let love be without hypocrisy. Abhor what is evil. Cling to what is good. Be kindly affectionate to one another with brotherly love, in honor giving preference to one another; not lagging in diligence, fervent in spirit, serving the Lord; rejoicing in hope, patient in tribulation, continuing steadfastly in prayer. — Romans 12:9-12

  In everything give thanks; for this is the will of God in Christ Jesus for you. Do not quench the Spirit. Do not despise prophecies. Test all things; hold fast what is good. Abstain from every form of evil. — 1 Thessalonians 5:18-22

  In all these things we are more than conquerors through Him who loved us. For I am persuaded that neither death nor life, nor angels nor principalities nor powers, nor things present nor things to come, nor height nor depth, nor any other created thing, shall be able to separate us from the love of God which is in Christ Jesus our Lord. — Romans 8:37-39

 7. Wat er ook gebeurd God blijft trouw en vol van liefde. Al het lijden wat we door gaan in deze tijd weegt niet op tegen de heerlijkheid die wij in de toekomst bij Hem zullen ervaren. En ook al lukt het misschien nu even niet om je aan Zijn beloften vast te houden, Hij zal jou wel vast houden.

 8. Wat een moeilijke en zware periode voor je Arjanne. Heel veel sterkte! Ik hoop van harte dat je je inspiratie weer terugkrijgt maar bovenal dat je weer vreugde zult (terug)vinden in Hem! Ik wil zeker voor je bidden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.