Alle blogs, Geestelijk welzijn, Lessen uit het Oude Testament

Staak de strijd en weet dat Ik God ben!

Als er een thema is dat mij in het bijzonder raakt, is dat het onderwerp: God en afgoderij. Het is een belangrijk topic in de Bijbel. Een punt dat ook heel erg dichtbij komt. Ik denk bij iedereen. Je hebt ermee te maken gehad en waarschijnlijk nog steeds.

Verleden en toekomst

De Heere maakt Zich opnieuw en opnieuw bekend als God, door wonderen, door woorden en door testen heen. God heeft in ieder geval alles op alles gezet om te laten zien dat Hij het is – God. Door de toekomst te openbaren. En we zien dat Hij het is, dit door woorden die uit zijn gekomen, woorden die eerder daarvoor uitgesproken waren over iets wat in de toekomst zou gebeuren. Als het dan gaat over afgoden die wij zo regelmatig dienen – en zeg niet te snel dat je dat niet doet – dan kunnen we ze testen. Stel, ik ga er vanuit dat jij een afgod dient – en dat doe ik voor nu ook even – misschien dat deze afgod jou iets kan vertellen over je verleden? Of misschien over iets wat nog gaat gebeuren? Daaraan kunnen jij en ik merken of dat ze werkelijk God zijn. Misschien kunnen ze iets doen waarvan je onder de indruk raakt. Misschien dat ze iets goeds of slechts kunnen laten zien?

Steen en hout

Ik weet uit mijn eigen leven dat mijn afgoden het niet konden. Ze konden mij ook niet redden in de donkerste nacht van mijn leven. Het was niet mijn huis, het waren niet mijn spulletjes en geld, zelfs niet mijn vrienden en familie. Het was God!
God is het Die het kan en doet. Hij maakte als eerste de boodschap bekend. God zei als eerste iets nieuws over de toekomst: ‘Kijk: dit is Hij, Mijn dienaar Die Ik uitgekozen heb.’ Dat ging over Jezus. Al honderden jaren voor Jezus’ komst werd over Hem geprofeteerd.
En daarom vandaag een boodschap voor jou: Zie op Jezus en kijk naar de geschiedenis van Israël. Alleen daaraan kun je al zien dat God gelijk heeft. God wil dat jij Hem kent en op Hem vertrouwt. Hij is de Heer en liefdevol zegt Hij tegen jou: ‘Laat los, staak de strijd, wees stil, ontspan en weet dat Ik God ben. Alleen Ik kan je bevrijden. ’
Je kunt bidden tot een beeld en daarvan je redding verwachten: ‘Help mij.’ Maar het is een god van materiaal. Je knielt voor steen en hout.
Vertrouw niet langer op dat waar je niks aan hebt. Je bent van God, zegt God. En voor Hem hoef je niet bang te zijn.
Hij heeft een vraag voor jou: Kom jij bij Mij terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *