Alle blogs, Geestelijk welzijn, Lessen uit het Oude Testament

Zolang wij hier rond(s)hoppen op aarde

“Ik verlang …” Haar stem stokte, ze voelde tranen branden achter haar ogen. Ze wilde verder praten, zeggen dat ze verlangde naar Gods aanwezigheid, maar ze kon het even niet. Maar misschien was er ook voldoende gezegd. Ze was vol verlangen … Een paar weken had deze vrouw verlangd naar intimiteit, gezocht naar rust, gestreefd naar opvulling. Overal, maar behalve bij God. Totdat God haar riep in Zijn nabijheid.

Ik herinner mij dat moment nog goed. Een moment waarop ik besefte dat ook ik vol van verlangen was. Zoals iedereen op deze wereld. Maar waar gaat ons verlangen naar uit?

Daar waar we het zoeken in het tijdelijke, zal het ook op korte termijn zijn uitwerking hebben. Zo kunnen we ons focussen op een geliefde. Ons richten op materie. Ons vullen met eten. Maar het zijn geen langetermijnoplossingen voor ons langdurige probleem. Zolang wij hier rond(s)hoppen op aarde, zullen we te maken hebben met verlangens. We zijn op zoek als verslaafde junks naar (identiteits)drugs. Voor dat gat in ons hart. De honger in onze ziel.

Daar waar wij ons vaak richten op het onzekere, is daar ook het Absolute, namelijk: God. De blijvende, de zekerheid, het houvast in leven én in sterven. En deze God is ook vol verlangen. Vol verlangen naar Zijn creaties, vol zorg voor Zijn mensen. Deze God spreekt woorden die zijn als voedsel voor onze ziel.

De Heere God zegt tegen Zijn mensen: “Kom allemaal! Kom hierheen. Want Ik heb water voor iedereen die dorst heeft. Ook al heb je geen geld, bij Mij kun je eten kopen. Hier kun je melk en wijn krijgen, en je hoeft er niets voor te betalen!
Nu werken jullie hard voor eten dat je maag niet vult. Jullie betalen veel te veel voor het kleine beetje brood dat je krijgt. En de honger blijft! Kom daarom hierheen en luister naar Mij. Bij Mij zul je genoeg te eten hebben, je zult genieten van heerlijke maaltijden.
Kom naar Mij toe, en luister goed. Luister, dan zul je leven!”

1 thought on “Zolang wij hier rond(s)hoppen op aarde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *