Al het wenselijke komt van de Vader
16 januari 2018 1 Comment Alle blogs, Lessen uit het Nieuwe Testament arjanne

Als wij geen wijsheid hebben om te leven zoals de Vader dat wil, dan mogen we dat aan Hem vragen. En God onze Vader zal de wijsheid zeker geven. God staat er bekend om dat Hij graag helpt. We hoeven niet te twijfelen aan onze Vader, we kunnen op Hem vertrouwen. Want Hij is de bron van al het goede.

Wanneer wij niet weten hoe te leven en in ons leven te maken krijgen met zonden, vindt dat nooit de oorsprong in God. Want God is volledig ongevoelig voor het kwaad. Daarom kunnen we God ook nooit de schuld geven van verkeerde keuzes of zeggen dat God ons probeert te laten struikelen. De verleiding om toe te geven aan het kwaad komt vanuit ons eigen hart. Ons hart is de bron van het verkeerde. Het zijn onze lusten, die zwanger worden en vervolgens een kind baren: de zonde. En zo kan de zonde opgroeien tot in de volwassenheid en wordt een moordenaar. Zonde leidt uiteindelijk tot de dood.

Daarentegen al het wenselijke en alle heilzame geschenken komen uit de hemel, van onze hemelse Vader. De geschenken zijn rivieren van licht die naar beneden afdalen van de Vader van het Licht. Hij is niet bedrieglijk. Hij kent geen twee gezichten. Hij is niet wispelturig. De Vader bracht ons leven met het ware Woord. Hij wilde dat wij de Waarheid zouden horen. De waarheid kennen zal ons vrijmaken. ‘De waarheid’ was ook de hoofdreden waarom Jezus geboren moest worden.

Hij wil ons nieuwe mensen maken. Want Hij wil dat Zijn nieuwe wereld met ons begint. Wie is God dat Hij op deze manier aan ons denkt! Hoe groot is Hij!

Over de auteur
Leave Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: