Als je opstaat, sta dan met Hem op
13 augustus 2018 2 Comments Alle blogs, Lessen uit het Nieuwe Testament, Lessen uit het Oude Testament, Woestijn lessen arjanne

Stel je eens voor dat je leeft onder de tastbare tegenwoordigheid van de Heere God. Je hebt wonderen meegemaakt. Je bent gedoopt. En je kent Christus. Je hebt gegeten van het brood en de wijn gedronken, gegeven tijdens de maaltijd van de Heere.

Dit zijn doorgaans situaties die een christen bekend voorkomen. Over Israël wordt iets soortgelijks geschreven in 1 Korinthe 10. Israël, tijdens de woestijnreis, leefde met God. Ze waren gedoopt in de naam van Mozes. Ze aten brood uit de hemel en dronken van de Rots Christus. En toch zijn zij gestorven in de woestijn, omdat God niet tevreden was. Deze situatie is voor ons christenen een voorbeeld. 

Bij Israël was het zo dat ze aten en dronken. Zoals je net las, was het een eten en drinken van God. En vervolgens stonden ze op om de afgoden te vereren.

Je kunt het vergelijken met eten van de tafel van de Heere en vervolgens naar huis gaan en je eigen plan trekken. Of je brengt je leven in gebed bij de Heere God en je staat op om vervolgens te zondigen. 

Het verhaal van Israël is een waarschuwing. Met ernstige gevolgen – de dood – wanneer we niet gehoorzaam zijn aan onze Heere.

Wanneer je denkt sterk te zijn, een sterk geloof hebt, moet je oppassen dat je geen verkeerde dingen doet. 

De duivel probeert ons te laten zondigen, zoals hij dat probeert bij alle mensen.

Echter de Heere is trouw en volledig groter. En Hij zal en wil ons helpen om te kunnen volhouden om het goede te doen.

We zijn dus diep afhankelijk van God, onze Vader. Daarom is het goed om in de intimiteit met God en in Zijn tegenwoordigheid te leven. Te blijven drinken van Christus, te eten van Hemels Brood. Hem continue te blijven betrekken bij alles van alle dagen. Zodat als we opstaan, we met Hem meegaan. Aan Zijn hand. Veilig en beschermd.

Over de auteur
Leave Comment
  1. 1

    G.S.

    ⚓️, geworteld en gegrond in Hem.

    Goed geschreven.

    Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: