Als je verward bent en gestruikeld op je weg
26 november 2019 1 Comment Alle blogs, Evangelie, Genade Boodschap arjanne

Hij illustreerde het. Het verschil. Gewoon als voorbeeld. Hij vertelde over de zondeval, hoe Adam en Eva gegeten hadden van de vrucht. En hoe God naar hen toe liep en God hen iets vroeg. De dominee zette een zware strenge stem op en zei zoals God had kunnen zeggen: “Waar ben je?”. 

Ook het verschil liet hij zien. Hoe God naar de mensen toe kwam en iets van Zijn verlangen liet zien. De dominee sprak bewogen en vol liefde: “Mens, waar ben je?” Als het ware: Mens, ik wil contact met je. Ik wil een kopje thee met je drinken.

Als ik de Bijbel erbij pak om dit na te lopen, om even met die bril naar de zondeval en de ontmoeting met God te kijken vallen me een aantal dingen op.

De mens eet van de vrucht, en ze begrijpen dat ze naakt zijn en vervolgens bedekken zij zich.

Dan komt er een frisse wind en ze beseffen dat God eraan komt, dat heeft als gevolg dat ze zich verstoppen tussen de bomen.

En dan staat er: Máár God riep de mens.

Dat doet me denken aan Gods máár. Zoals de Bijbel in het Nieuwe Testament zegt: Maar God bewijst ons Zijn liefde toen wij zondaren waren. Máár God, heeft ons liefgehad terwijl wij dood waren door misdaden.

Altijd heeft Hij verlangt naar herstel van contact. Het wandelen met Hem, zoals in de hof, niet dat wij hard voor hem gaan lopen. Maar gewoon een oprechte wandeling in liefde en eenheid met Hem.

Hij verlangt geen dienaren en geen slaven. Hij noemt ons vrienden en we zijn Zijn kinderen.

Soms lijkt het leven van gelovigen anders. Dan gedragen we ons als dienaren, slaven en rennen we hard voor een beetje brood dat nooit genoeg is. Terwijl we aan tafel mogen met de Gastheer en wijn mogen drinken en eten mogen opdat we vervuld worden.

Mens, waar ben je. Kom je tevoorschijn. Als je verward bent en gestruikeld op je weg? God wil weer contact. Niet om je te straffen vanuit zijn boosheid, maar om je te laten delen in Zijn genade en liefde.

Over de auteur
Leave Comment
  1. 1

    Anne Stekhoven

    Precies deze vraag van God heeft mij door de tijden heen aangesproken. De vraag klinkt door de eeuwen heen. Wie luistert er nog? Mooi verwoord Arjanne.

    Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: