“De liefde is …”
8 januari 2019 No Comments Alle blogs, Lessen uit het Nieuwe Testament, Omgaan met je medemens arjanne

Wat voor een beeld heb jij van God? Een Bijbels beeld? Een gesneden beeld? Wie is Hij in jouw ogen? Wat zijn Zijn eigenschappen, wat is Zijn wezen? Allemaal hebben wij een beeld van God, over wie Hij is. Om een goed beeld te vormen van God is het goed om naar de Heere Jezus te kijken. Jezus zegt: “wie Mij heeft gezien die heeft de Vader gezien.” Christus is het zichtbare beeld van God. En als we naar het leven en de eigenschappen kijken van Jezus dan zien we vooral één ding! LIEFDE! Max Lucado zegt over God: “God was … en is … LIEFDE. Ga naar het begin van elke beslissing die Hij heeft genomen en je zult liefde vinden. Ga naar het einde van elk verhaal dat Hij heeft verteld en je zult dit zien: LIEFDE!” De Bijbel zegt: “God is LIEFDE!” Wat een geweldig God is Hij! Als we kijken naar 1 Korinthe 13, wordt daar iets over de liefde geschreven. Schrijf je eigen naam maar eens op de puntjes en kijk wat er gebeurt. 

… is geduldig, … is vriendelijk, … is niet jaloers, … pronkt niet, … doet niet gewichtig, … handelt niet ongepast, … zoekt niet haar eigen belang, … wordt niet verbitterd, … denkt geen kwaad, … etc. 

Voel je iets? Ik voel in ieder geval wel iets. Als ik naar mijzelf kijk, dan klopt er niet meer wat er staat. Maar als ik de Naam van God op de puntjes schrijf klopt het wel! God is geduldig, Hij is vriendelijk, Hij is niet jaloers, Hij pronkt niet, Hij doet niet gewichtig, Hij handelt niet ongepast, Hij zoekt niet naar Zijn eigen belang en ga maar door. Hier zien we iets van wie Hij is. Hij is echt liefde, de volmaakte liefde. Ken je Zijn liefde in jouw leven? Zo nee, geloof in de Heere Jezus en vertrouw je aan Hem toe.

Het is de hoogste tijd Gods liefde alles in je leven te laten bedekken. Al je geheimen, al je pijn. Al de zonden die je hebt gedaan en de momenten waarop je bezorgd bent. Laat je omringen door de liefde die alles bedekt, laat je wortelen in Zijn liefde en leef daaruit. Dan zul je sterk staan en Zijn vrede ervaren. Zijn liefde doorbreekt alle grenzen die door mensen zijn gemaakt!

Over de auteur

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: