Een ontmoeting van redding

Voor sommigen zal het totaal ongeloofwaardig zijn. Voor anderen zal het een bevestiging zijn. Anderen zullen zich zorgen maken. Voor mij voelt het de tijd om het te delen. Daar heb ik overigens wel over getwijfeld, vanwege het bovenstaande.

Het was 2017. En ik was in een andere wereld gekomen. De wereld van meer dimensies – dan dat we doorsnee in zitten. De situatie was zorgelijk en het is ook een periode geweest waarin ik maanden lang ben opgenomen geweest in het ziekenhuis. Op een cruciaal moment ben ik mijn huis uitgelopen met de gedachte en overtuiging er nooit meer naar terug te keren. Buiten op de brug bij mijn huis liep ik – en daar stond een man bij zijn fiets. Een gedachte in mij was – “Je moet deze man spreken.” Zo ben ik naar hem toegelopen. Vanaf dat moment denk ik dat ik een goddelijk wezen heb ontmoet. Ik weet nog steeds niet wie het was – een engel – of misschien wel Jezus zelf. In iedere geval was het een enorm vriendelijke man, een oude Joodse man van rond de 80 jaar, met grijs krullend haar, een hoedje op en een fiets. Hij vertelde dat hij uit Amsterdam kwam. Ik kende hem niet, maar hij vertelde mij dat ik een schuilplaats nodig had en verwees me door naar een bekende plek voor mij – maar tegelijk ook een plek waar ik nog nooit geweest was. Daar zou een vrouw zitten achter de balie met blauwe ogen en die persoon zou mij gaan helpen. Dat is ook gebeurd. Want deze vrouw heeft 112 gebeld en zo ben ik in het ziekenhuis beland. Wat deze man heeft verteld aan mij, was dat hij arts was geweest in de tweede wereld oorlog, maar was geëxecuteerd. Hij liet zijn bewijs daarvoor zien op een vel papier. 

In die tijd was dit verhaal totaal ongeloofwaardig, en in dat geval ook zorgelijk gezien mijn omstandigheden. Maar ik ben deze ontmoeting nooit meer vergeten. Want deze ontmoeting heeft mijn leven gered. Het is de meest warme man die ik ooit heb ontmoet. 

Het is een stukje uit mijn ernstig ziek zijn, 3 en half jaar geleden. Ik kon meer zien dan andere mensen, meer horen dan andere mensen, en meer voelen dan andere mensen. Precies ook een moment waarop God kon ingrijpen op een andere manier dan normaal. 

Waarom ik de behoefte voel om dit te delen? Veel mensen zetten en hebben deze ontmoeting weggezet als onlogisch, onrealistisch. Maar voor mij is het een ontmoeting van redding geweest, van hoop en toekomst.

Waarom toekomst? Omdat ik daarna diep heb gezeten in twijfel. Diep aan de grond heb gezeten qua geloof. Enorme moeite had om het geloof vol te houden, maar juist hierin – in deze ontmoeting – Gods hand duidelijk heb gezien. Zijn ingrijpen in mijn leven. En dat is een houvast geweest om vol te houden tegen al mijn gedachten en gevoel in.

Er zijn meer mensen binnen het christendom die denken een engel of Jezus gezien te hebben. Dat is niet raar. Het is bijzonder. Toen ik daar deze preek over hoorde ‘Jezus komt, maar hoe’ van Ed Meenderink, had ik het er opnieuw over met mijn partner. Ze zei: Jij denkt het ook he?! ‘Ja’, zei ik overtuigd. (Hier is de preek te beluisteren)

Het is geen rare gedachte, ook niet vanuit de Bijbel, dat op momenten dat het cruciaal is voor je leven je een verschijning kan hebben van een goddelijk wezen, of juist moet meemaken om in leven te blijven, of die toekomst perspectief kan geven. Nu, maar ook later.

2 Replies to “Een ontmoeting van redding”

 1. Klazien

  God gaat Zijn ongekende gang.
  Prachtig wonderlijk gaat Hij de weg met jou!!
  Ik geloof in engelen, heb ze ook ervaren 🙏😇.
  Dus dank voor delen 😘

  Beantwoorden
 2. Dank je voor delen Arjanne…..
  Zie uit naar zulke ont-moetingen…..

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.