Er was eens een Herder en Zijn schapen waren bang
5 juli 2019 No Comments Alle blogs arjanne

Er was eens een Herder. Zijn schapen waren bang, ze waren bang dat de Herder niet werkelijk om hen gaf. Ze kenden namelijk geen overvloed. Ze voelden zich opgejaagd en konden niet aan de eisen van de Herder voldoen. Ze voelden zich leeg en hadden het idee dat ze het zelf uit moesten zoeken. De schapen waren bang, vooral als de dood op de loer lag. De aanwezigheid van de Herder ervoeren ze niet. Zou de Herder Zich wel bekommeren?

Altijd moesten ze maar knokken om de gunst van de Herder te krijgen, dat Hij het voor hen zou opnemen. Dat was elke keer weer opnieuw de strijd van de schapen. Ze leefden, maar in feite was het overleven.

Dit was een droom. Een religieuze droom. De angst voor God en een leven onder de maat. Altijd maar weer een hoge lat leggen in het geestelijke leven om de zorg en liefde te verdienen van de Herder. 

Maar de Herder Die jij en ik volgen, heeft Zich bekend gemaakt als de goede Herder Die Zijn leven geeft voor Zijn schapen. Toen ik dit droomde, droomde ik ook over de keerzijde. Hoe Hij werkelijk is.

De Heer is mijn Herder en het zal mij aan niets ontbreken. Hij zorgt voor mij, zoals een Herder doet. Hij is werkelijk goed en Hij is een God Die verloren schapen opzoekt en weer bij de kudde voegt.

Hij is een God Die belooft te zullen leiden en daar mogen jij en ik op vertrouwen. 

De Herder van Psalm 23 is liefdevol, veilig en heilig. Hij is goed.

Voor mij persoonlijk is het een zoektocht om de Herder van David op dezelfde manier te leren kennen. Maar het feit dat dit in de Bijbel staat als geïnspireerd Woord van God, maakt dat ik op zoek ga en blijf zoeken, totdat dit ook mijn beleving is geworden. Weten is één, kennen vanuit het hart is het doel.

U Heer, bent mijn Herder
U bent mijn God – mijn Redder
U beschermt mij
U geeft mij moed
U zorgt voor mij 
zoals een Herder doet
U bent goed
U bent goed


U bent altijd dichtbij
Ik voel mij veilig – U troost mij
U geeft nieuwe kracht
En is het donker – al is het nacht
U bent bij mij
U geeft mij hoop
U maakt mij blij
U geeft genoeg
meer dan genoeg


U Heer, bent mijn Herder
U bent mijn God – mijn Redder
Al ben ik klein
kwetsbaar als een schaap
Bij U ben ik veilig
U bent heilig
Ik wil bij U blijven
mijn leven lang
Ik ben niet bang


U bent bij mij
U geeft genoeg 
meer dan genoeg

Over de auteur

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: