(G)een briefje uit de hemel
18 juli 2018 2 Comments Alle blogs arjanne

Wanneer je voor grotere keuzes in je leven staat, keuzes die niet gemakkelijk zijn, kun je je afvragen wat je moet doen. Voor sommige beslissingen zou het extra prettig zijn om een briefje uit de hemel te ontvangen met daarop een richting, een antwoord.

Het maken van een keuze, klein of groot, heeft altijd consequenties en de gevolgen van keuzes dragen we over het algemeen zelf. 

Onlangs was ik aanwezig op een conferentie in Duitsland. Hier gaf een jonge vrouw haar getuigenis over een beslissing die ze had moeten nemen. Haar woorden waren in deze geest: “We kunnen een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’ willen horen, maar God kan ook anders spreken, namelijk dat we wijsheid ontvangen om tot een keuze te komen.” Daarin staat voorop, zoals koning Salomo dat zegt, dat de vrees – het ontzag voor de Heere – het begin is van de wijsheid.

Wanneer we de Heere volgen, mogen we erop vertrouwen dat Hij ons zal leiden zoals Hij dat ook beloofd heeft. In de beslissingen die we nemen, mogen we het dan ook terugbrengen bij de Heere. “Heer, ik heb een keuze gemaakt in overleg met U. Ik vertrouw erop dat U mij de weg wijst.” Een keuze maken en daarin onze eerbied voor de Heere niet uit het oog verliezen is de verantwoordelijkheid aan onze kant. Het zoeken naar Zijn wil in Zijn Woord, want dat is het briefje uit de hemel dat we gekregen hebben. Anderzijds is het de Heere die beloofd heeft te zullen leiden in alle waarheid, en dat is – eerbiedig gezegd – aan Hem om ons duidelijk te maken. 

Soms is het tasten, dit naar de wil van de Heere. Het leven brengt ons dan op de knieën: ‘Heer, corrigeer mij daar waar nodig. Wijs mij Uw weg. Als dit een schadelijke weg is, leid me op de weg die eeuwig is.’

Over de auteur
Leave Comment
 1. 1

  Dirk Waalboer

  Inderdaad Arjanne, we krijgen niet altijd een briefje uit de hemel. Maar we komen soms op kruispunten in ons leven en dan moeten we een besluit nemen. Wat mij helpt en troost zijn de woorden uit Jozua 1 vers 9: Want de Heere uw God is met u, overal waar u heen gaat. Ook al nam ik achteraf gezien niet het beste besluit. Dat de Heere bij ons is, dat is het belangrijkste en dan is het toch goed.

  Zegen en groet, Dirk Waalboer

  Beantwoorden
  1. 1

   arjanne

   Hallo Dirk, Dank voor de mooie tekst!

   Groetjes Arjanne

   Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: