God meent wat Hij zegt
15 september 2017 2 Comments Alle blogs arjanne

“Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden” (2 Korintiërs 5:17). “Als dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult u werkelijk vrij zijn”
(Johannes 8:36).
Het zijn zomaar twee teksten uit de Bijbel die in me opleven. Ik dacht ze te verstandelijk te begrijpen en te kennen. Ik dacht het ook ondervonden te hebben. En toch, terugkijkend waren ze niet de realiteit in mijn hart en leven. En nu is alles anders. Alles is nieuw en ik ervaar echte vrijheid, zoals nooit tevoren.
Als God ‘nieuw’ zegt, bedoelt Hij dat ook echt. En als God het heeft over ‘vrijheid’, dan meent Hij dat.
Het is ongelooflijk wat Jezus kan en wil doen. Het verschil tussen iets ouds en nieuws is zo groot, dat het bijna onvoorstelbaar is en bestempeld kan worden als waanzinnigheid en niet is om serieus te nemen. En toch is het onvermijdbaar, want het verschil is te zien, te voelen en te horen.
Het kennen van Jezus, het hebben van een relatie met Hem, het loslaten van het oude vertrouwde, is de hemel op aarde. Hem leren kennen is het begin van het eeuwige leven. Op het moment van het leren kennen van Jezus is daar iets grondigs gebeurd. En God doet Zijn werk goed.
Want er is verschil gekomen tussen dood en leven. Tussen blind zijn en zien. Tussen slaaf zijn en vrijheid. Tussen oorlog voeren en overgave. Tussen nacht en dag. Tussen hoofdkennis en hartverandering. Tussen oud en nieuw. Dat is wat de Bijbel zegt, geïnspireerd door de Geest van God. En als God dat zegt, is dat ook echt waar. Dan is dat niet zo van: een beetje nieuw, of een klein beetje vrede. Dan betekent dat: álles is nieuw. Dan houdt dat in: “De vrede van God, die alle begrip te boven gaat, zál uw harten en uw gedachten bewaken in Christus Jezus.”
Het kennen van Jezus heeft tot gevolg dat alles bruist, dat alles leeft. Het is niet alleen feest in de hemel, maar ook feest op de aarde in het hart van de zondaar die zich bekeert. Dit is wat Jezus geven wil!
Zoek God en leef! Zoek God en wees vrij.
Zoek niet zozeer Zijn gaven, maar zoek God Zelf en de rest komt erachteraan. Want Jezus zegt: Zoek het Koninkrijk van God en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

Over de auteur
Leave Comment
 1. 1

  Anne

  Mooi Arjanne. God is goed. Niet een beetje goed maar heel goed.

  Beantwoorden
 2. 1

  Aritha

  Amen. Dank je wel.

  Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: