God Zijn zwijgen was Zijn grote spreken
15 oktober 2018 3 Comments Alle blogs, Lessen uit het Nieuwe Testament, Lessen uit het Oude Testament arjanne

Een paar keer heeft God vanuit de hemel gesproken. Het ging over Jezus: Hij alleen is Mijn Zoon. Mijn liefde voor Hem is groot. Luister naar Hem!

Als Jezus aan het kruis hangt, wordt hij gepakt op Zijn Zoonschap: Áls U de Zoon van God bent, kom dan van het kruis af. En ze zeggen daarbij: dán zullen wij in U geloven. 

Ze wisten dat Jezus op God Zijn Vader had vertrouwd. Hij had alles aan Hem toevertrouwd. Vanaf de baarmoeder, en het moment dat Hij op de wereld was gekomen en toen Hij aan Zijn moeders borst lag, erkende Hij Zijn Vader als God. En nu in Zijn nood aan het kruis trekken de mensen de liefde van Zijn Vader in twijfel: Laat God Hem verlossen als God Hem welgezind is. En toen werd het midden op de dag heel donker.

Mensen hebben Hem omringd. Hij is omsingeld. Hij wordt geraakt in Zijn hart. 

En dan klinkt Zijn luide stem over Golgotha heen: Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten, bent U ver van Mijn verlossing, van de woorden van mijn jammer en klacht. 

Het gaat door merg en been. Maar ook dan zijn er mensen die spotten. En de hemel zwijgt. Blijft God stil. Maar juist in God Zijn zwijgen wordt het grootste plan van al de eeuwen volbracht. 

Gods plan bestond al voordat hij de aarde maakte, maar Hij had het lang verborgen gehouden. Want Hij had vanaf het begin besloten om Zijn wijze plan pas in onze tijd bekend te maken, omdat Hij ons wilde redden.

De machthebbers op aarde hebben Gods wijze plan niet begrepen. Anders zouden ze Jezus, de Heer die redding brengt, niet aan het kruis gehangen hebben. Het staat al in de heilige boeken: «Geen mens kent Gods wijze plan, geen mens heeft het bedacht of begrepen. Maar God heeft Zijn plan bekendgemaakt aan de mensen die van Hem houden. Zo wilde God het.»

En zo werd de stilte van de hemel, Gods grote spreken voor ons leven. Jezus op dat moment verlaten, wij aangenomen om zonen en dochters te mogen zijn van de allerhoogste God.

Over de auteur
Leave Comment
 1. 1

  Anne Stekhoven

  Wat een mooie uitleg Arjanne.

  Beantwoorden
 2. 1

  Anne Stekhoven

  Wat een mooie uitleg Arjanne. Ik vind in het hele verhaal ook bijzonder dat Jezus op de aantijgingen ook weinig tot niets heeft gezegd.

  Beantwoorden
 3. 1

  G.S.

  En wat is zwijgen moeilijk, als je een klap krijgt sla je het liefst terug.
  Als iemand je onrecht aandoet, het liefst wil je jezelf verdedigen.

  ✌?⚓️?

  Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: