Hij zal ons vormen
8 maart 2020 No Comments Alle blogs, Evangelie arjanne

In mijn droom zag ik Hem. Jezus. Ik zal hoe Hij rondliep, verlamden deed lopen, blinden deed zien. Goeddoende. Zijn uitstraling was pure vriendelijkheid. Half slapend, half wakker bedacht ik: Hij deed alleen maar goed. Hij die het gezicht van God is. Zou God dan anders zijn? Nee, Hij is de bron van goedheid! En uit de bron van goedheid komt geen kwaad.

Later in die week las ik in Jesaja (60, 61). Als je dat leest zie je hoe de dienaar van God is. Armen krijgen goed nieuws. Lijdende mensen krijgen hoop. Gevangen worden vrij. Voor mensen met schuld, is er vergeving. Vijanden worden weggedaan. Mensen met verdriet worden getroost. Vreugde wordt gegeven. Feestkleding mag aan om vervolgens te dansen en vrolijk te zijn. Dit zijn de eerste 3 verzen van hoofdstuk 60. Dat is de geest van God. De Geest van onze Heer. 

Waarom vertel ik dit?

Als je net zoals ik bent opgegroeid met een theologie die zegt dat God lijden stuurt of toelaat, dan worstel je dubbel met de moeilijkheden die op je pad komen. Teleurstelling in God kan groot zijn door (verkeerde) verwachtingen. Je kunt zelfs je geloof in God verliezen door een theologie die (misschien zelfs wel) schadelijk is.

Ik denk persoonlijk dat lijden en onrecht niet van God komen. Maar dat als het toch gebeurd door stomme acties van mensen, of door de gebrokenheid van deze wereld, dat God in onze ziel – door Zijn Geest in ons – ons wel zal vormen naar het beeld van Jezus. Daarom zal het niet zinloos zijn. Het zal ons niet bitter maken. Het zal ons vormen. 

Over de auteur

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: