In Hem zijn wij gedragen
14 februari 2020 No Comments Alle blogs, Evangelie, Genade Boodschap arjanne

Wanneer je leeft in angst, klinkt ‘vertrouwen’ als een grote onbekende sprong in het diepe. Maar wanneer je de sprong waagt, beland je op vast grond. En de landing is zacht en vredig.

Ik denk, in ieder geval als het gaat om geloof in God.

Leven in vertrouwen brengt met zich mee dat je kunt leven in ontspanning. Je hoeft niet meer te knokken, niet meer te jagen of te rennen. Gewoonweg wandelen met God en nederig de weg met Hem gaan.

Terugkijkend naar een leven in angst, zie ik dat dit mijn geloof in God verziekte. Leven in vertrouwen, is weten dat God mij liefheeft met een altijddurende liefde. Is weten dat het oké is en ik niks meer hoef dan rusten bij Hem.

Ooit schreef ik zoiets als: Vertrouwen is overgave, en overgave is zelfs de wapens waarmee je vecht overgeven. Het is een rust waar mensen zo naar verlangen. Het is de vrede met God.

God is niet boos. Er is geen vijandschap meer. Die is juist weggebroken. Zo vaak leeft een groep mensen met de gedachte dat het niet in orde is, dat God na overgave nog steeds boos zou zijn. Of gevoelsmatig zelfs vijand zou zijn. Schuldgevoel kan parten spelen. Maar juist de schuld is al duizenden jaren geleden weggewist. Aan het kruis gespijkerd en weggedaan. Jezus droeg het. En in Hem zijn wij gedragen. 

Over de auteur

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: