Interview | Heb elkaar lief
23 september 2020 No Comments Alle blogs,Interviews | LHBT & Geloven arjanne

Mariëlle Holsappel is een vrouw van 24 jaar, ze is een christen. Haar familie is erg belangrijk voor haar, ze is een echt familiemens.

Mariëlle is lief, gevoelig en betrouwbaar, dat is hoe ik haar ken.

Zelf geeft ze aan: “Soms ben ik ook wat onzeker. De tijd die ik heb, besteed ik graag aan vriendinnen, maar ik vind het ook heerlijk om alleen thuis te zijn. Als ik anderen zou vragen wie ik ben, zouden zij – denk ik – zeggen dat ik een lieve, open vrouw ben die gevoelig en humoristisch is. Dat ik iemand ben die houdt van een rustig en stabiel leven.”

Sinds anderhalf jaar heeft zij een relatie met een vrouw. Daarvoor heeft zij nog nooit een relatie gehad.

“Ik wilde graag voldoen aan de eisen van de omgeving en aan de eisen van God, zo dacht ik. Zo dacht ik dat ik daarom een relatie met een jongen zou moeten aangaan, maar iedere keer opnieuw lukte dit niet voor mij.”

Op dit moment is niet iedereen blij met haar relatie.

“Wat mensen nu wel zien is dat ik gelukkig ben. De klik, toen ik dates had met jongens was er keer op keer niet, hoe aardig ik iemand ook vond. Ik kón mijzelf niet geven.”

Heb elkaar lief

“Ik ben een christen. Overtuigd. Ik geloof in God en dat Hij Zijn Zoon voor mijn zonden heeft gegeven.

Het was voor mij moeilijk om in een christelijke omgeving uit de kast te komen, vooral mijn naaste familie en vriendinnen hadden hier moeite mee. Het was lastig, want het waren vooral mensen die voor mijn gevoel erg dicht bij God stonden.

Ik heb weinig steun ervaren binnen de christelijke gemeenschap. Wel heb ik ervaren dat mensen vooral tegen mij zeiden dat de relatie met iemand van hetzelfde geslacht niet de weg is die God met mij wilde gaan. Dit is niet Zijn plan met jouw leven, zei men dan. Sommige christenen zijn juist super lief geweest en hebben mij echt juist iets laten zien van hoe het is om een navolger van Christus te zijn.”

Als ik haar vraag wat ze tegen christenen zou willen zeggen, antwoordt ze:

“Tegen christenen zou ik willen zeggen: Al heb je een andere mening vanuit je christelijke identiteit, heb elkaar lief. Homoseksueel betekent niet dat je geen christen kan zijn. Samen als christenen zijn we één, al liggen de meningen vaak uit elkaar.

Mensen die een soortgelijk proces als mij doorgaan zou ik willen zeggen: Geef jezelf eerst de tijd om te kijken hoe je hier op de juiste manier mee om wil gaan en zoek hierin altijd eerst Christus. Je bent ten eerste Zijn kind. Dat is het belangrijkste. Geef ook je omgeving de tijd om jouw keuze te leren accepteren. Uit mijn ervaring weet ik dat dit tijd kan kosten. Ga hier dan niet in boosheid mee om, maar handel zoals Jezus zou doen.”

Waar Mariëlle elke dag mee leeft is dat elke dag weer een les is, waar ze dingen leert en ontdekt.

“Daarom denk ik dat het goed is om met open ogen naar mijn omgeving te kijken en nooit zomaar te oordelen.

Wat ik tegen iedereen zou willen zeggen is: Zoek altijd Jezus, ondanks dat je Hem niet altijd voelt. Ben je homo en voel je je minderwaardig? Voor God ben jij Zijn kind.”

(Dit is een interview met Mariëlle Holsappel. Op 9 November 2019 gepubliceerd bij Wijdekerk.nl)

Over de auteur

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: