Je zult merken hoe trouw Hij is.
3 februari 2019 2 Comments Alle blogs, Geestelijk welzijn, Lessen uit het Oude Testament, Woestijn lessen arjanne

De woestijn is een plaats van droogte, hitte, leegte en dorst. Het was onze Heere Jezus Die door de Heilige Geest naar de woestijn werd geleid om vervolgens 40 dagen verzocht te worden door de duivel. En toen dat voorbij was, had Hij grote honger. Vol van de Heilige Geest ging Hij verder. Klaar voor Zijn taak, klaar voor de opdracht waarvoor Hij gekomen was. 

De woestijn klinkt niet als een plaats van overwinning. De woestijn is eenzame plek. Een plek van beproeving. 

In de Bijbel kun je lezen hoe grote mannen van God de woestijn in geleid worden als een periode om gevormd te worden. Bijvoorbeeld Mozes, de meest zachtmoedige man van de aarde. Hij verbleef daar 40 jaar om vervolgens een enorm volk uit de slavernij te leiden om vervolgens weer door de woestijn te trekken. Wel met een heel bijzondere reden. Onder andere hiervoor: Op deze manier wilde de Heere God te weten komen of ze Hem echt vertrouwden. Of ze echt van Hem hielden, en of ze Hem echt gehoorzaam zouden zijn. Daarom hebben zij honger geleden en zo gaf God hun Manna te eten, voedsel dat ze niet kenden. En zo wilde de Heere leren dat een mens niet alleen leeft van brood, maar ook van de woorden die de Heere sprak. 

En in de woestijn waren ze niet alleen. Daar was de Heere God. 

Misschien ga jij ook door een geestelijke woestijn. 

Je mag weten – en daar wil ik je vandaag mee bemoedigen – dat je niet alleen bent. God droeg Israël alle dagen door, en God heeft jou gedragen – en dat doet Hij nog. Want Hij draagt je op heel de weg die je gaat. Zoals een man die zijn zoon draagt. 

De woestijn is misschien niet de plek van overwinning, maar wel een plek van ontmoeting. Daar wil God tot je hart spreken.

Je kunt blij zijn, leven in overwinning, geleid door de Heilige Geest. Echter is ook de woestijn een plek waar God je naartoe wil leiden. Misschien niet een plaats waar je blij bent. Wellicht niet een periode waarvan je zegt: Daar word ik enthousiast van. Het kan een moeilijke periode van stilte en vorming zijn. 

Zelf ga ik momenteel door zo’n soort tijd. Maar in het vertrouwen dat ik weet hoe goed mijn God is. Dat Hij te vertrouwen is, dat Hij wel zal zijn Wie Hij is. Vandaag een bemoediging voor jou, voor jou als jij in zo’n woestijn bent. Hij is daar. Hij zal doen wat Hij zegt: Tot jouw hart spreken. En jou geven: HOOP! Hij zal jou beschermen. Hij zal jou verdedigen. Hij zal vol liefde voor je zorgen. En je zult merken hoe trouw Hij is.

Over de auteur
Leave Comment
 1. 1

  Nelly van der Bas

  “Ik zal u onderwijzen, en u leren van de weg, die gij gaan zult; Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn. Psalm 32 :8

  Beantwoorden
  1. 1

   arjanne

   Dankjewel Nelly! Een van mijn gebedsteksten <3

   Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: