Liefde heeft U gebracht
15 december 2019 No Comments Alle blogs, Evangelie, Genade Boodschap arjanne

Een leven door genade, is ook daadwerkelijk een leven van genade. Ik kan niet opklimmen naar de hemel. Er is een rusten van al mijn pogen, zwoegen en werken om naar God op te klimmen. De hemel daalde neer. Daaraan denken we vooral deze dagen in de verwachting van hoop, leven en licht. 

“Er zij licht! En er wás Licht!” Jezus is gekomen. Daaraan denken we. Het licht van de wereld schijnt in de duisternis. Een offer werd gebracht voor de wereld die God zo intens lief heeft. 

Liefde en vergeving heeft Hij gebracht. We werden en zijn niet door Hem vergeten of verstoten. Ook niet in onze zwartste nacht. In alle momenten heeft Hij ons gedragen, zelfs in al ons jagen naar het wereldse geluk. In alle momenten was Hij daarbij aanwezig. En in ons verdriet en onze rouw ontbrak Hij niet. Toen we zwegen en hoogmoed in ons hart kwam, toen we speelden voor eigen God, ook daar was Hij. God brak de vijandschap. Bracht verzoening voor de wereld. Zijn hoop schijnt over deze wereld. Een wereld waarvan Hij zegt dat Hij die nieuw zal maken. Een wereld in schoonheid, vrede, vrijheid en vreugde. Hij bracht Zijn overwinning, deed de zonde weg. Een leven in genade, is een leven in genade. Moeilijk, vaak voor ons als religieuze mensen, die nog wat toe willen voegen. Moeilijk voor ons die moeilijk kunnen aanvaarden dat we zijn, kostbaar en van waarde. Gewoon zoals we zijn.

Over de auteur

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: