Opeens wist ik het! 
15 mei 2018 4 Comments Alle blogs, Lessen uit het Nieuwe Testament arjanne

Opeens wist ik het: ik moet iets hebben wat mijn leven te allen tijde zin geeft. In de vreugdemomenten, in de pijnpunten. In hoop en in wanhoop. Wat mijn situatie ook is, niet iets waarin ik mijzelf kan vinden, maar iets waarin ik mezelf kan verliezen. 

Dat is het geloof in God; in God, omdat Hij het middelpunt is van het geloof.
Goede vriendschappen zijn fijn. Een prachtig huis is geweldig. Maar hier kun je niet de kracht uit putten voor bijvoorbeeld de dieptepunten van je leven. Het kan zijn dat deze dingen wegvallen door welke situatie dan ook. De kans is groot dat dat waar jij je hoop op hebt gevestigd, jou niet kan redden in de donkerste nacht van je leven. Ervaring spreekt. Dan heb je iets nodig wat groter is, wat blijvend is. Ook wanneer er een einde komt aan je aardse leven. Wat is dat? Mijns inziens is er maar één mogelijkheid: God. De Standvastige, de Blijvende, het enige houvast in leven én sterven. 

De troost en kracht van God zijn er. Ook als je leven (bijna) ten einde loopt. Het is voor jou ook mogelijk dat Jezus Zelf het middelpunt kan worden van het lijden waar je doorheen gaat. Omdat Hij er is, als eeuwige onveranderlijke God. Hij heeft in Zijn leven, sterven en opstaan een prachtig voorbeeld nagelaten met betrekking tot hoe te leven. Jezus was constant verbonden met Zijn Vader. Zelfs tot diep in de nacht was Zijn focus op Hem. 

“En toen Hij de menigte weggestuurd had, klom Hij de berg op om er in afzondering te bidden. Toen het avond was geworden, was Hij daar alleen” (Mattheüs 14:23). 

Jezus kende Zijn houvast in Zijn leven en ook toen Hij sterven ging. Hij verloor Zijn focus op de Vader niet. Hij zocht niet iets waarin Hij Zichzelf kon vinden, maar iets waarin Hij Zichzelf losliet. En daardoor vond Jezus hét leven! Zo zul jij ook het leven vinden, als jij Hem zoekt. Dan zul je ervaren dat jij, juist als jij je verloren voelt, jezelf terugvindt in God! 

“Wie zijn leven vindt, zal het verliezen; en wie zijn leven verliest omwille van Mij, zal het vinden” (Mattheüs 10:39). 

Over de auteur
Leave Comment
 1. 1

  Anne

  Mooi verwoord Arjanne. Ik kan me er helemaal in vinden of moet ik ‘verliezen’ zeggen?

  Beantwoorden
 2. 1

  Wendy Born

  Dat kan ik helemaal beamen! Mooi geschreven.

  Beantwoorden
 3. 1

  Aritha

  Amen! Mooi en waar!

  Beantwoorden
 4. 1

  G.S.

  Hoi Arjanne,

  dat is het wat je schrijft. ?⚓️
  Je leven op de Rots. Goed geschreven,

  Groetjes Gon.

  Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: