Vraag 1: Wat denk jij dat het belangrijkste is binnen het christelijk geloof?

Als je me zou vragen, wat ik denk dat het belangrijkste is binnen het christelijk geloof, dan denk ik direct aan ‘de liefde’ in al haar facetten. De liefde voor God, je medemens en voor jezelf. 

Liefde heeft geen kwaad in zich. De liefde is goed. De liefde ís God. Hij is de bron van liefde. En uit die bron mogen wij putten voor onszelf en voor de ander. 

De Bron zelf is de kern van het geloof. Niet zozeer het geloof als middelpunt, maar God zelf als stralende middelpunt in Wie wij geloven. Hem waarin wij mensen mogen leven en bewegen. 

Wat ik ook belangrijk vind, is het feit dat God niet ver weg is. Maar juist dat Hij zo dichtbij is gekomen in Zijn Zoon hier op aarde, en nu door Zijn heilige Geest in ons woont. Hij is dus dichterbij ons dan onze huid. Als het ware is Hij de adem in onze longen. De klop van ons hart. Er is geen afstand. En er is geen vijandschap.

Hij is de God die niet dichterbij kan komen dan dat Hij al doet. Zonder Jezus hebben wij letterlijk en figuurlijk geen leven. Door Hem hebben we alreeds het eeuwige leven in ons. Omdat Jezus kennen, het eeuwige leven is.

We mogen leven in vertrouwen op onze God. En we mogen voor altijd leven in een vaste hoop – die zeker is – dat we voor altijd ge-connect zijn met God. Hij kent ons als geen ander.

Onze gebeden kent hij en weet Hij. Omdat Hij onze verlangens kent die binnen in ons huizen en Hij in ons leeft. Hij weet hoe wij zijn, en we mogen in hoe we zijn op Hem vertrouwen en hopen met een sterke verwachting dat Hij onze diepste gebeden hoort en ernaar zal luisteren. En we vertrouwen Hem erin dat Hij weet wat goed is. Omdat Hij onze diepste nood en gebeden kent achter tranen en moeite.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: