Vraag 2: Wetten en regels. Hebben die nog betekenis voor jou?

Wetten en regels krijgen steeds minder betekenis voor mij. In ieder geval als heilsweg. De wet kan mij nooit redden. En de poging om de wet te houden heb ik opgegeven. Want als ik faal – en ik faal – ben ik schuldig en moet ik leven van genade. En genade is iets dat ik niet verdienen kan, maar dat geschonken wordt als ik gekomen ben bij Jezus. Dat is waar ik nu van leef. Van de genade van God. Sommigen zullen vragen. Ben je dan nu vrij? Ik denk inderdaad dat ik vrij ben. Ik ben geen slaaf in het huisgezin van God. Waar ik uit leef is het feit een dochter te zijn, die volwassen aan het worden is en verantwoordelijkheden mag nemen. De Bijbel geeft een richtlijn om te leven, maar wat mij betreft hoeft dat niet iedere zondag voorgelezen te worden. Want Gods wil en Zijn verlangen zijn in mijn hart gekomen. Zijn gedachten over dit leven zijn op mijn hart geschreven. Het is een onderdeel van het nieuwe, sinds Jezus Zijn heilige Geest heeft gegeven. In die nieuwe periode hoeft de een niet tegen de ander te zeggen ‘Ken de Heere’, want ze zullen Hem allen kennen. 

Het is spijtig om een leraar en onderwijzer nodig te hebben, want gezien de tijd hadden we zelf al een leraar kunnen zijn. En zou de basis van het ware christendom bekend voor ons moeten zijn. We zijn vrijgekocht en hoeven ons niet opnieuw met een slavenjuk te belasten. Hij die zei dat Zijn last licht was en Zijn juk zacht, had misschien wel in gedachten: “Oh mensen die houden van religie, je legt lasten op die te zwaar zijn om te dragen. Maar komt tot Mij, en Ik zal jou rust geven.” Rust van al het werken om te kunnen verdienen. Rust van al de pogingen om de wet te houden, die zelfs voor onze vaderen te zwaar waren om te houden. 

Rust voor onze ziel. Want Hij heeft het voor ons volbracht. Hij deed dit speciaal voor ons. Wij zouden het nooit kunnen.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: