“Vriendelijk, net als Ik”
18 december 2017 1 Comment Alle blogs, Evangelie arjanne

“Wees vriendelijk, net als Ik.” Jezus sprak deze woorden toen Hij een uitnodiging deed om naar Hem toe te komen voor rust.

Als ik nadenk over Jezus, dan gaan mijn gedachten terug naar de tijd dat Hij rondliep op de aarde. Jezus ging rond en Hij deed goed. Hij genas mensen en bevrijdde hen van kwade geesten. Hij is liefde en Hij gaf liefde, juist aan de mensen die wij (misschien wel) voorbij zouden lopen.

Als je ziet hoe Hij vervolgens Zijn eigen leven geeft tot in de dood, dit aan een verloren volk in totale schuld, om hen vervolgens te kunnen redden, dan kun je niets anders zeggen dan dat Hij goed is.

De vraag die geregeld gesteld wordt over Gods leiding over deze wereld en in een mensenleven, waarbij de schuld bij Hem in de schoenen wordt geschoven, is dan ook zeer onterecht. Alles wat God wil, is goedheid en herstel, zoals Jezus liet zien tijdens zijn rondgaan op deze wereld.

‘Maar er is lijden!’

Het zijn de consequenties van verkeerde keuzen die wij zelf geregeld maken. Het gevolg van de zonde. Vanaf Adam en Eva tot vandaag de dag.

Mensen maken fouten door hun eigen dwaasheid, maar ze geven de Heer de schuld …

Soms heb ik zelf de neiging om onderscheid te maken tussen de goedheid van Jezus en de goedheid van de Vader. Bij de Vader trek ik Zijn goedheid nog wel eens in twijfel, als ik eerlijk ben. Maar als Jezus zegt: “Als je Mij ziet, zie je de Vader.” “En bij alles wat Ik doe handel ik namens de Vader.” Dan kan ik niet anders dan zeggen dan dat God de bron van goedheid is. Hij die zelfs van het kwaad dat wij over ons heen hebben gehaald, het verdriet dat we elkaar aandoen, iets goeds wil maken wanneer we Hem liefhebben.

Over de auteur
Leave Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: