We hebben God aan de kant gezet!
22 november 2017 2 Comments Alle blogs, Lessen uit het Oude Testament arjanne

Misschien mocht je ooit trouwen. Dan herinner jij je waarschijnlijk de bruiloft nog goed. De liefde die je had voor je partner. Het verlangen om bij elkaar te zijn en elkaar te kennen. Waar je ook kwam, het was meer dan goed, want jullie waren immers samen?! Als ik me voorstel wat het betekent om een geliefde te hebben, dan stel ik me dat voor. Dan denk ik ook aan trouw en toewijding.
Nu praat God op deze wijze over Zijn geliefde volk. Zij is Zijn bruid en Hij is haar man. De liefde was wederzijds. Zijn bruid is Zijn liefste bezit en voor haar was het goed om bij Hem te zijn. Zelfs al ging ze de woestijn in met haar Bruidegom. Er was genegenheid te midden van een land waarin niet wordt gezaaid. En God is dat niet vergeten. Hij herinnert het Zich goed. Hij leidde de bruid door de woestijn. Maar dan gebeurt er iets afschuwelijks. Ze keert zich af van haar God – haar Bruidegom, terwijl er geen kwaad is in Hem, enkel goedheid. Ze keert zich naar nietszeggende afgoden, goden die niet eens leven.
God heeft een boodschap, juist voor de mensen die dit doen: “Ga maar eens kijken bij de andere volken in het westen en in het oosten. Kijk daar eens goed om je heen. Doen die volken hun eigen goden weg? Nee! En dat zijn nog niet eens echte goden. Maar jullie hebben mij aan de kant gezet, je eigen God. Jullie hebben gekozen voor machteloze goden.”
Een almachtige God is ingeruild voor machteloosheid. Voor leegte. En de gevolgen zijn merkbaar. Honger. Dorst. Hopeloosheid. Angst.
Het is iets wat in mijn leven speelt, maar wellicht is het ook herkenbaar voor jou. Maar zo hoeft het niet te zijn. Daar waar wij het frisse, levende water verwerpen en liever vies water uit een kapotte waterbak drinken, daar waar wij onze vervulling en dorst zelf proberen op te lossen, daar is bij de komst van Jezus een bron geopend. Een bron tegen zonde en onreinheid. Het is Jezus Zelf. De dorst van onze ziel mogen we lessen bij Jezus. Daarvoor kunnen we bij Hem komen en van Hem drinken. Het geloof in Jezus zorgt voor een bron in ons, zoals Jezus zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.
Daarover zegt Jesaja, de profeet: Hij zal uw ziel in dorre streken verzadigen, uw beenderen kracht geven; u zult zijn als een bevloeide tuin, als een bron waarvan het water nooit ontbreekt.
Jezus, Hij Die enkel goedheid is, is onze liefde en toewijding meer dan waard. Het eert Hem en komt Hem ook toe dat wij onze liefde aan Hem geven. Want Hij is God. De Bruidegom Die Zijn leven gaf om Zijn bruid te kunnen redden, schoon te wassen, te bekleden met glans en eer!

 

Over de auteur
Leave Comment
 1. 1

  Aritha Vermeulen

  Dank je wel Arjanne!

  Beantwoorden
 2. 1

  Anne

  Deze blog komt me heel bekend voor. Heb je hem eerder geplaatst? Maakt niet uit; de boodschap is helder.

  Beantwoorden

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: